My american twin

Flera stycken i skolan har sagt att de tycker jag och Nicole är jättelika. Håller ni med? Har blivit en interngrej att vi är tvillingar som skiljdes åt vid födseln. Estelle hoppas det är okej att hon lånar din plats för ett år! 
 

Last meet

I torsdags hade jag ytterliggare ett  meet, i  Byron. Alla tjejer sprang tillsammans och jag kom på plats 13 av allihopa och fick min fjärde medalj. Min tid var 24.31, 22 sekunder från mitt pr! Im back on track!
Vi tog även pokal, första plats till oss tjejer och en andra plats för killarna, Go Hornets! 
 

Powder puff

I onsdags var en av de roligaste dagarna sedan jag kom hit. Efter att ha taggat till hela dagen i skolan var det på kvällen dags för vår match. För er som inte fattat vad powder puff är så är det amerikansk fotboll för tjejer som spelas under homecomingveckan i vissa skolor. Så i onsdags kväll stod vi med handen på hjärtat och lyssnade till när en tjej på skolan sjöng nationalsången. Kändes så häftigt!! Folk satt på läktaren och hejade och våra nummer och smeknamn ropades upp och vi sprang ut en och en på planen. Mitt var "Super Swede" eller något sådant haha. Sedan började matchen och den timmen vi spelade var seriöst en av de roligaste i mitt liv. Tänk er tjejer som tacklas och verkligen vill vinna på en upplyst plan i mörkret. Sån härligt stämning! Och gissa vilka som vann???? SENIORS!!!! 20-0!!! Min familj hade gjort två posters och fick en från Owen. Kände mig som en riktigt fotbollsspelare! Är så glad att jag var med och spelade Powder puff. I två veckor har vi tränat tillsammans med två coacher och vi har haft det så roligt varje gång. Känns sorgligt att det är över nu. Skulle lätt kunna göra det här varje dag! 
 
 
Fick en blomma under en lektion (som i filmer!!!) från våra coacher! 
 

Homecoming week

Förlåt att ni hamnar lite efter men jag lovar att jag gör så gott jag kan! Glömde berätta om mitt meet förra torsdagen i Frankenmuth i förra inlägget. Det var svinjobbiga backar men jag tog medalj! Inte så nöjd med tiden dock men det var en svår course så det kändes okej. 
Hade ett till meet igår i Goodrich. Mycket skönare course och det gick jättebra! Dock behövde jag stanna för att mitt ena skosnöre gick upp efter 500 m. Så frustrerande haha men jag tog igen de få sekunderna det tog så det gjorde inget.
Helgens bröllop var svinkallt så vi åkte dit, åt mat och gick sen på bio haha. Älskar mina hostparents! Vi såg insidious 2, helt okej men ettan är bättre. På söndagen var jag hemma själv för jag hade massa plugg. Skypeade även med många av mina favoriter där hemma. Hade en mysig och lugn helg, välbehövlig. Vilade upp mig inför veckan som är just nu, HOMECOMING! 
Igår var hela powderpufflaget plus några killar hemma hos Aubree och designade våra bandanas och taggade inför matchen som vi tjejer spelar ikväll. Vi var ca 20 tjejer som sov över och gjorde oss i ordning tillsammans imorse. Målade våra ansikten och tog på oss våra uniformer. När vi kom till skolan sprang vi runt och skrek "Oh ah you wish you were a senior Oh ah you wish you were a senior" i korridorerna innan klockan ringde. School spirit! Önskar skolan var såhär i Sverige!!! Så roligt!!
Hade nyss träning och ska tillbaka till skolan om 2 timmar för då är det tags för POWDER PUFF GAME!!! SENIORS/FRESHMENS MOT JUNIORS/SOPHOMORES!!!! GO SENIORS!!!!!!! 
 
 

Friday night

Hej Sverige! Ligger i sängen framför en film och äter svenskt godis. Ett bra avslut på en bra kväll kan jag lova! Efter fun friday hade vi powder puff practise och efter det åkte jag och Sara hem till henne för att äta middag och göra oss i ordning inför matchen. Träffade hela hennes familj plus 2 grannar och de var så trevliga och snälla! Dock hade vi mindre än en timme på oss så det blev inte en så lång stund, men jag är säker på att jag kommer dit igen. Sara är världens mysigaste tjej! 
Vi åkte till matchen där vi mötte upp alla andra och hade lika roligt som varje gång. Älskar feelingen det är där! Vi vann med 49-6 tror jag att det var. Hornets (vårt lag) är riktigt grymma!!! Efter åkte jag, Emily och Sarah hem till Brandon där spelarna plus några andra från skolan var. Fick sedan skjuts hem av Emily och nu ligger jag här. Har haft en fantastiskt rolig och härlig fredag på alla sätt och imorgon får jag äntligen sova ut. Ska bli såååå skönt, ni anar inte. Skulle ju egentligen sprungit color run imorgon men planerna ändrades och vi ska göra det i maj istället. Så morgondagens planer är ett bröllop på kvällen men annars så blir det en chilldag. Ser fram emot det. Kanske lite skype med er? Nu är det mer än 6 veckor sedan jag såg er. Jag saknar er allihopa. Ha världens bästa helg. Love you guys.
 
 

Svar på frågor

Hade fått några kommentarer med frågor så tänkte att jag svarar på dem här. Superkul att ni frågar, fortsätt gärna med det! 
 
Tjo, hoppas du har det awesome därborta! Franska saknar dig dock. :) hur kommer det sig att du hamnade i cross country laget? För du började i det innan du började high school? Är det kul? Hur går det till? Springer man i grupp elr inte? 
Kram <3
 
Hej! Åh vad kul att du läser min blogg! Även om jag verkligen har det fantastiskt här saknar jag franska lite. Hoppas ni tar hand om den! Nu till svaren på dina frågor!
Alla som vill på skolan får vara med i laget, och här börjar alla höstsporter innan själva skolan börjar. Det är verkligen jätteroligt! Och ta det från en som hatade att springa innan hon började med cross country haha. Man springer samtidigt och i en "grupp" men det är individuell tidtagning. Sedan får alla en individuell placering och hela laget med allas tider tillsammans får en placering. Loppen är oftast uppdelade i tjejer/killar, olika divisioner (beroende på skolans storlek) och Varsity/Junior high/Middle school.  Jag springer ju Varsity vilket är för de 7 med bästa tiden. Detta kan ändras från lopp till lopp så om man vill behålla sin plats gäller det att springa på en bra tid. Hela laget har en sådan orolig lagkänsla och vi peppar varandra till det yttersta och coacherna Vera och Greg är bland det bästa människorna jag träffat. De är så stöttande och berömmer och får alla att verkligen vilja kämpa och göra sitt bästa. Att gå med i det här laget är något av det bästa jag gjort! Halva säsongen har gått nu och det ger mig nästan lite tårar i ögonen. Kram på dig!
 
 
 
Läser din blogg och gillar den jättemkt men en sak som jag inte har förstått är ditt namn Hahahah!! Så vad heter du?XD
 
Haha kul att du gillar den och mitt namn är Ellinor! 
 

Homecoming

Imorse när jag öppnade mitt skåp satt det en stor skylt inuti från Owen där det stod "Kommer du att gå på dansen med mig" Alltså "will you go to homecoming with me" direktöversatt på google translate haha hur gulligt och amerikanskt är inte det??? 
Dansen är den 12 oktober, vilket är ett par veckor framåt men själva homecoming veckan är redan nästa vecka! Idag kom de teman vi ska klä oss efter upp i skolan. På onsdagen är Powder puff matchen och fredagen football matchen. Och någon gång är det float paraden också. Ser fram emot allt så mycket! 
Såhär ser förresten mitt skåp ut! Våra coacher sätter upp de här skyltarna för alla oss som är med i cross country laget och idag hade även våra personal records kommit upp! 
 

September 18th

Igår var vi på ett league meet i Perry. Det var det värsta jag gjort i hela mitt liv. Det var stup vi behövde springa uppför flera gånger om och jag ville dö hela tiden. Nästan alla sprang 2 minuter långsammare än vad vi vanligtvis gör, då förstår ni hur jobbigt det var. Så därför gav coacherna oss en vilodag idag! Och för att imorgon är det ett till meet som har hills...haha önska mig lycka till, kommer behövas. 
Så efter skolan idag följde jag med hem till Carole och åt mackor med peanutbutter och choklad (första gången sen jag kom hit!!) och hängde med hennes familj. Dom är så trevliga! Sedan var det dags för powder puff practise igen, bara en vecka kvar till matchen!! Är så taggad!!! Vi gjorde övningar med vattenballonger, askul haha. Nu är värmen här igen och det var strålande sol så jag svettades. Igår frös jag ihjäl och idag motsatsen, typical Michigan weather säger alla. Nicole och Dave är med kompisar på Tiger's game så fick skjuts hem av McCall. Dave's stepmum och stepsister är här som barnvakter och kvällen har bestått av middag, dusch och plugg. Som de flesta kvällar alltså. Pratade med Carro en timme också, älskar att hon äntligen har ett amerikanskt nummer. Ska försöka sova lite tidigare idag, att ha fullt upp precis hela tiden sliter på en haha. Hoppas ni sover gott där hemma. Puss och kram
 

September 16th

Igår morse åkte jag med Clara och hennes hostmum till stället vi skulle vara hela dagen. Vi hade mycket att prata om så våra munnar gick non stop. När vi kom dit mötte vi de 12 andra utbytesstudenterna och vi åkte linbana och gjorde olika lekar innan vi åt lunch. På eftermiddagen pratade vi om året hittills, ställde frågor, läste brev från gamla utbytesstudenter och tog upp problem och regler. Har hört allt ungefär 23017 gånger nu haha. Sista timmen kom föräldrarna och fick göra samma sak. Ganska långtråkig dag men kul att träffa de andra utbytesstudenterna från världens alla hörn. Vi är människor från Thailand, Brasilien, Georgien, Schweiz, italien och många fler. Det var även Claras födelsedag så det firades med sång och tårta! Happy birthday, I love you girl!  På kvällen åt jag middag, pluggade lite och planerade massa roliga saker med Nicole. Gick och la mig utan söndagsångest. Bästa känslan i världen kan jag lova er alla där hemma. Hoppas ni hade en bra helg och får en härlig vecka med allt jobb och plugg!

Greetings from home

Har i veckan fått hem 3 paket med svenskt godis, kort och foton. Ni förstår inte hur glad jag blir. Ni är bäst och jag älskar er så mycket. 
 

Im alive!

Förlåt förlåt förlåt för sämsta uppdateringen någonsin och för att jag är så dålig på att höra av mig. Men det är så himla mycket varje dag att jag har ingen sekund över!! Klockan står på 6 varje morgon och direkt efter skolan är det XC practise och efter det har vi powderpuff practise. Powderpuff är amerikansk fotboll för tjejer med lite annorlunda regler som spelas under homecoming. Det är seniors/freshmens mot sophomore/juniors. Fattar nada haha men det är så kul! När jag kommer hem på kvällen äter jag middag, pluggar och umgås med familjen och går sen och lägger mig. 
Den här veckan har jag även haft 3 meets. I tisdags var det på vår skola och det var 38 grader och strålande sol. Värsta jag har gjort i hela mitt liv. MEN jag gjorde trots det bra ifrån mig och kom in 7a av alla tjejer! I torsdags åkte vi till grannstaden Chesaning och det var solsken/spöregn lite hursomhelst. Typiskt michiganväder säger dem haha. Var ganska otaggad men gjorde helt okej ifrån mig. 25.46 tror jag min tid var. 
Idag stod klockan på 04.40. Oxh det var dags för det sista meetet sen här veckan. Ja ni läste rätt. 04.40. Att det nu var 4 grader ute gjorde inte saken bättre. Men äntligen hade vi två gula skolbussar så man hade gott om plats och alla hade filtar med sig och försökte sova en timme till. Hade ungefär 1039282 lager på mig haha men var tvungen att springa i uniformen som är av shorts och linne. Dock var det perfekt väder, slog nytt personligt rekord. 24.19!!!! Så bra kändes det!! Och jag kom på 26 plats i vår division och fick en medalj! Och jag springer ju varsity och vårt lag tog en fjärde plats och fick en troffé och medaljer!!! Och det bästa av allt.... VI SKA TILL THE STATES!!!! Det är den största avslutande tävlingen då lag från hela staten tävlar. Andra november smäller det!!! Så trots att det var jobbigt att ta sig upp imorse och ut i kylan var det så värt det!
I onsdags fyllde även Kyra år och jag hann se henne ca 1 timme av hela dagen som var proppad med skola och träningar. Men hon älskade sin present iallafall så hon var nöjd haha. Och idag firade vi henne igen med släkt och vänner, så mysigt! Åt god mat och tårta och när barnen sedan åkte hem med grandma har vi spelat spoons igen och skrattat och umgåtts. Har ont i hela ansiktet av allt skrattande haha! Nicoles mamma kom i torsdags och är här tills måndag. Så kul att äntligen träffa henne! 
Och juste! Igår var Hornets första hemmamatch. Hade ju fått Owen's jersey (matchtröja) för att ha den på mig  i skolan hela dagen och under matchen, haha älskar att de gör sånt här och vilken big deal det är. Mccall hämtade upp mig innan matchen efter fun friday och powderpuff och sedan spenderade vi några timmar ute i kylan med många från skolan för att kolla när killarna vann med 59-6. Hade 5 tröjor på mig under så kände mig som en riktig man i den där tröjan med gigantiska axlar haha. Jag hade en mycket trevlig kväll och förstår reglerna liite bättre nu! 
Imorgon är det en Afs exchange student orientation hela dagen ca 40 min härifrån. Åker med Clara dit och senare kommer Nicole och Dave. Träffade Clara en snabbis idag också på meetet eftersom hon är med i XC på sin skola.  Men ska bli så kul att träffa henne igen och umgås och prata om allt. Det är så mycket som händer här och som jag vill berätta för alla er men tiden räcker inte till och det är så svårt när man har ett liv här som ingen av er är en "del" av. Men ska göra mitt bästa för att försöka dela med mig så mycket jag kan genom bloggen. Vi hörs snart igen! Saknar er puss och kram.
HAPPY BIRTHDAY BEST LITTLE SISTER IN THE WHOLE WORLD!!! I LOVE YOU!!!! 

September 8th

Skulle ju ta en efterlängtad sovmorgon imorse men det misslyckades jag med. Vaknade klockan 8 och var pigg trots att jag somnade vid 2tiden igår??? Vet inte vad som hänt med mig haha. Men jag gick upp och Nicole gjorde amerikanska blåbärspannkakor med sirap till frukost. Skulle kunna leva på dem, så goda är dem. Sedan skypeade jag med Philip och han fyller år idag! GRATTIS IGEN DIN TÖNT OCH HOPPAS DU HADE EN DÅLIG DAG OCH JAG SAKNAR DIG INTE <3333 
Sedan åkte jag och Nicole iväg för en shoppingtur! Köpte 2 par jeans, 6 tröjor, ett par träningsshorts, en parfym, mascara och födelsedagspresent till Kyra. Och icebreakers och tuggummin haha bästa med Usa. Men sist men inte minst köpte jag min HOMECOMING DRESS!!!! Åh den är så fin. Prövade några olika och vissa var verkligen sådär typiskt amerikanska med glitter, diamanter och enorma puffkjolar. Men den här är lite lagom amerikansk and I love it!! 
Har spenderat resten av söndagen med lite plugg, nagelmålande och dusch. Nicole bakade nyss världens mumsigaste kakor också. Smakade som pepparkakor och gav mig lite Julkänsla. Är så taggad på att fira en amerikansk jul!! Men innan dess är det mycket annat som händer. Homecoming, halloween, deer season, thanksgiving, black friday och en massa mer. Vii tar det som det kommer och nu närmast väntar en ny vecka med skoldagar. Men Ingen söndagsågest här inte! Godnatt, hoppas ni sover gott därhemma! 
 
Varsin sånhär åt vi i bilen påväg hem. Cred till den som kom på idén! 

My babe

Igår fyllde världens bästa bög år. Tänkte att du måste ju få ett grattis här på bloggen också. Så grattis grattis grattis älskade Ella, min bög. Jag saknar dig sådär supermegamycket just nu och ett år utan dig känns förjävla tråkigt. Hoppas du hade en toppendag med mycker kakor och tårtor. Saknar våra tjockiskvällar mest haha! Jag älskar dig och det vet du och om ett år då firar vi denna dag ordentligt! 
 

Colour run

Den 21 september ska jag, Nicole, Shawna (Nicoles brorsas flickvän) springa ett colour run i Flint! Det är alltså när man springer ett lopp, det här är 5 km, och under tiden blir täckt av olika färger. Är så excited!!! Clara kanske också ska följa med. Åh har alltid velat göra det och det kommer bli så kul! 
 

September 7th

Idag gick jag upp klockan 7 för att vara vid skolan 8 och åka med laget till Genesee för ett meet. Idag hade vi det perfekta vädret!!! Regn och lagom varmt. The course som vi sprang var dessutom väldigt platt och runt en liten sjö. Jag slog mitt personbästa! 3 miles på 24.56 min, förra meetet fick jag 27.09! Det här var första loppet som var uppdelat Varsity för sig och Junior high för sig. Så det var jag och 6 andra tjejer som sprang Varsity och vi tog andra plats!!!  När det skulle vara prisutdelning öste regnet ner men vi var glada ändå! Så kul!! 
När jag kom hem tog jag en skön varm duch och jag och Nicole åkte till en utförsäljning av böcker. Jag köpte 11 stycken för 5 dollar. Vilket är 35 kr. Snacka om värt. Ikväll pratade jag ixh tjejerna jag hängde med igår om att ha en bonfire hos Emily men eftersom det har regnat hela dagen ändrades planerna. Barnen är hos grandma och vi har spenderat kvällen framför en film och pizza. Vi såg Now you can see me. Grymt bra så där har ni ett filmtips! Satt ute på verandan och pratade nån timme och nu har jag precis lagt mig i sängen. Imorgon är första sovmorgonen på en vecka och jag ser fram emot den Så mycket! Förutom sova så ska vi åka och shoppa. Behöver lite fler jeans och tröjor. Kanske lite mer träningsgrejer också. Vi får se. Nu: sova! 
 

The last days of the first week

Förlåt för den dåliga uppdateringen men jag har så kul här och mycket för mig att jag inte hinner med att blogga. Ska försöka bli bättre! 
Men här kommer en lägesuppdatering. 
I torsdags var det min tredje dag i skolan. Den var minst lika rolig som de två första! På lunchen hade Jane sparar en plats till mig så jag åt lunch med henne och hennes kompisar, mycket trevligt! På träningen ropade de upp 20 st som skulle springa 5 miles (8 km) och självklart var jag en av dem. Haha har nog aldrig sprungit så långt men det gick förvånansvärt bra! På kvällen följde jag med på öppet hus på Diam och Kyras elementary school och där bjöds det på vääärldens godaste kakor. När jag kom hem var jag tvungen att plugga på riktigt. Skrev en redovisning om vad George Washington gjorde och hur det påverkat alla hans efterträdare.... Assvårt haha men fick hjälp av min bästa michigan bud över skype. Haha höll på att dö av skratt av allt han berätta. I miss u so much Edward!!! 
Igår var det fredag och alla lektioner rullade på. På historian fick jag göra min redovisning på både engelska och svenska, så roligt haha! Ni skulle sett deras ansiktsuttryck! De flesta här blir så imponerade av att vi lär oss flera språk och fattar inte hur vi kan göra det. På engelskan gick vi igenom hur man ansöker till collage. Är så glad att inte behöva oroa mig ett dugg för det. Men många här vet redan vad de vill bli och göra med sina liv och jag önskar att jag också visste det haha. På psykologin efter att ha gjort ett prov om regler i klassrummet, betyg osv (det är multiple choice vilket gjorde 100 frågor väldigt lätt eftersom man kan gissa sig till rätt svar haha I like this kind of test) satt jag och Owen och lyssna på musik hela lektionen. Det var ju the party hour! Haha han är så rolig. Visade lite svensk musik också och de gillar det här! Efter skolan hade vi Fun friday med laget och då spelade vi kickball (som en blandning mellan brännboll och softball men man sparkar) och åt massor av god mat och cupcakes. Det här ska vi göra varje fredag! Efter det åkte jag hem och tog en snabb duch innan Morgan kom och hämtade upp mig och vi åkte till skolan för att möta Sarah, Emily och Rachel för att åka på mitt första football game. Det känns så coolt när någon i ens egen ålder sitter bakom ratten haha. Vi lyssnade på hög musik och pratade och tagade till! Det var bortamatch och vi vann med 59-6! Jag såg cheerleaders, åt nachochips dränkta i ostsås och kollade på snygga fotbollsspelare, now Iam an american for real! Vi var ca 15 stycken senior girls som var där tillsammans med posters och hejade och ni kan se på bilden att många av dom har matchtröjor. Dagen då ett game är ger killarna tröjorna med sitt nummer på till en tjej och hon har på sig den i skolan och på kvällens match. Så rolig grej! På fredag är det hemmamatch och jag har blivit erbjuden en tröja haha! På vägen hem köpte köpte vi glass i drive-thru på donken innan vi körde tillbaka. De här tjejerna är verkligen hur roliga och snälla som helst och jag hade världens bästa kväll! 
 

Second day as a senior at New Lothrop

Andra dagen check. Idag var lika bra som igår! På kören träffade jag ch pratade hela lektionen med världens trevligaste tjej, Sarah. På lunchen satt jag med några främlingar haha ingen aning om vilka de va eller hur jag hamna där men dom var så snälla så. På psykologin gjorde vi ett pre-test and seriously, JAG FATTADE NADA. Alltså verkligen ingenting. Man måste ha läst psykologi förut och definetivt ha engelska som modersmål för att ens förstå hälften. Haha ja, typ så svårt var det. Träningen var asjobbig. Sprang först 2 miles vanligt och sen 1 mile på tid. Vi tog tig för ca 2 veckor sedan och då låg jag på 7.00 och nu 6.39. Så en liten förbättring iallafall! Dock har jag börjat få lite ont i höften varje gång jag springer. Beror säkert på överansträngning, brukar ju inte springa varje dag riktigt hahaha. 
När jag kom hem beställde vi mat från baren som ligger två hus brevid haha, så mumsigt. Dave's brorsa Jon kom även över på middag, han är så trevlig och rolig! Sedan har jag ägnat kvällen åt lite facetime och plugg. Fattar ingenting av amerikansk historia och accounting...Men det blir nog lättare snart! Ska försöka somna lite tidigare idag, låg uppe rätt sent igår hehe. Ska bara se klart på Big brother här i tevesoffan med Nicole och Dave. Puss och sov gott! 
 

One month

Idag har det gått exakt 4 veckor sedan jag andades svensk luft för sista gången. Tiden har flygit förbi, helt sjukt att 1 månad av de 11 redan passerat. Samtidigt känns det som att jag varit här så himla mycket längre än bara 30 dagar. Jag har redan lärt mig så mycket och jag är så glad att jag gör det här. Jag har ännu inte fått den där riktiga hemska hemlängtan då man gråter och vill hem. Jag har världens finaste familj som tar hand om mig på bästa sätt och skolan har precis börjat som hittills känns jättebra. Klart att jag saknar alla er och kommunaltrafiken (upskatta SL i vinter hörrni) men jag klarar mig än så länge bra. Men ni ska veta att jag tänker på er varje dag och önskar att ni alla kunde vara här med mig. Take care and I'll see you soon. 
 

First day as a senior at New Lothrop

Nu är det avklarat. Första dagen i High school och jävlar vad bra det känns! Nervös och efter några kramar, "good luck" och "love you" steg vi på skolbussen imorse och satte mig i bakre delen där de äldre sitter. Dock var det inte alls många äldre utan mest yngre barn, eftersom att många här har sina egna bilar och körkort.  Efter ett tag kom Diam och sedan Kyra och satte sig med mig. Dom är ju världens gulligaste ungar. Det var Diams första dag i skolan någonsin och Nicole berättade att hon har gråtit flera gånger under dagen för att han har blivit så stor och ska klara sig själv. Blir också lite tårögd haha. Och juste! Hade ingen aning om att bussen stannar precis utanför varje elevs hus, så skönt haha. Jag gick av bussen som stannar vid elementery school och hittade (!) till min byggnad och mitt skåp. Väl där fick jag inte upp skåpet på första försöket och eftersom det stod en lärare precis brevid var jag snabb om att be om hjälp haha. Efter det gick jag till klassrummet som jag trodde jag skulle vara i 1st hour men eftersom det var första skoldagen så skulle man vara i sitt "homeroom" första timmen. Fick hjälp av en jättegullig tjej som visade mig till rätt klassrum. Där inne fick vi våra handböcker och alla regler. DET ÄR TON AV PAPPER OCH REGLER SOM SKA SIGNERAS OCH LÄSAS I VARJE ÄMNE. Det tog ungefär 20 min och resten av tiden satt vi och pratade. Så såg alla dagens lektioner ut, en välbehövlig mjukstart haha! Alla lärare verkar så himla bra och alla elever är så himla himla snälla, trevliga och öppna.  Pratade och satt med olika i varje class och när jag kommer in på psykologin ropar 2 killar "Sweden come and sit here with us!" Haha lite kul och förvånansvärt så vet folk faktiskt vart Sverige ligger. Eller de säger åtminstone det haha! 
Lunchen är nog det som skrämmer alla utbytesstudenter mest, och tur nog gick den hur bra som helst! Fick allt förklarat om alla olika menyer, val och tillbehör osv (det är så krångligt) av de snälla mattanterna och satte mig sedan vid några jag kände igen från en tidigare klass och Lulu, en utbytesstudent. Här är det långbord så man sitter tillsammans med många och vad jag hört så sitter man oftast vid samma bord haha. Men imorgon ville Jane att vi ska sitta tillsammans så jag får väl bli utstirrad som dig Anna hahaha. 
Jag hittade (well, frågade randoms i korridoren ibland) och kom i tid till alla lektioner och fick upp mitt skåp under dagen, blir nästan lite stolt hehe. Efter skolan skyndade vi oss in på toaletten och bytte om för att hinna i tid till träningen, klarade det inte riktigt haha men det gjorde inget. Träningen var den jobbigaste hittills. Det var varmt, soligt och vi sprang 5 km i grupper om fem och skulle turas om att leda. Sjukt bra träning men fruktansvärt jobbigt! 
Fick skjuts hem av Mckayla (vår granne) och hennes mamma, duschade, åt middag och hängde på verandan. Har dragit på mig någon förkylning verkar det som, men har fått Nicoles vitaminkur nu så jag borde vakna upp frisk och pigg för en andra skoldag imorgon! 
Är så glad att jag har klarat av första dagen och att allt gick så otroligt bra. Har ju varit livrädd för den här dagen ända sedan tanken om att bli utbytesstudent slog mig. Om det fortsätter såhär kommer det verkligen bli ett fantastiskt år. Världens bästa familj och världens bästa skola. Vad mer kan man begära? 
 

The last days of freedom

Hej! Förlåt för den dåliga uppdateringen men det har varit full rulle här de senaste dagarna. I fredags åkte jag, Kyra, Diam med grandma och grandpa till ett zoo som ligger här i närheten. På vägen dit stannade vi och åt en typisk amerikansk frukost med ägg, bacon och toast. Det var sååå gott. Och vi hade det jättemysigt på zoot och kollade på djur och åkte ett litet tåg. Nicoles mamma kom aldrig på besök, hon kommer nu i veckan istället!
På lördagen åkte vi till en park på morgonen för att ta familjefoton, förlovningsfoton och senior pictures! Vi klättrade i träd, hoppade på stenar över en flod och blev sandiga, vad gör man inte för att få bra bilder liksom? Haha nej men vi hade jättekul och bilderna blev så fina! Det var Nicoles kusin Erica som fotade och hon var så snäll och duktig! På vägen hem stannade vi på Big boy där jag åt en amerikansk breakfast buffé. Amerikanska pannkakor, våfflor, bacon, äggröra, efterrätter, friterat mmums. På kvällen blev jag upphämtad av Jane och hennes mamma för att åka och plocka upp Elora för att sedan gå på bio. Filmen var jättemysig (haha förlåt men man får en liten crush på dem när man ser filmen) och Jane och Elora är så roliga och snälla! Så vi hade jätteroligt tillsammans och det känns skönt att känna några på skolan nu innan. Dock är båda juniors och vi har inga klasser tillsammans så det är lite synd. Men kommer absolut vilja hänga med dem fler gånger! När jag kom hem var Brandon här och vi lyssnade på musik och jag visade Avicii, Swedish house mafia och Icona pop hehe stolt man blir som svensk. De hade aldrig hört Avicii men dock har jag hört wake me up på radio några gånger här. Don't you worry child och I love it kände de igen och jag har hört Icona pop på reklamer på teven här! Hur coolt? Vi spelade kortspel och pratade hela kvällen, så mysigt! Jag har sagt det förut men säger det igen, jag har verkligen världems bästa familj.
Igår gav vi oss iväg tidigt för att efter en driv-thru breakfast (alltid drive-thru haha älskar det) på Mcdonalds åka till Detroit och Tigers baseballgame! Vi mötte upp de andra utanför och gick in tillsammans på arenan. Det var så coolt och häftigt! Det var sjukt stort och mycket människor och allt kändes så amerikanskt och jag älskade det! Alltså känslan när hela arenan ställer sig upp med handen över hjärtat och blicken mot amerikanska flaggan och lyssnar till när en ung tjej sjunger nationalsången, DEN ni. Ärligt så fattar jag forfarande inte hur själva spelet fungerar haha. Men det var så kul att få ha varit med om en riktigt baseballmatch i riktiga USA!!! På vägen hem körde vi en drive-thru på Mcdonalds igen haha jag klagar inte. Senare på kvällen kom 5 andra utbytesstudenter här, deras värdföräldrar och några från skolan hem till oss och vi hade en bonfire med lite smått och gott. Gjorde även smores för första gången, I like it. Så kul att träffa Clara igen (den tyska utbytesstudenten som inte går i min skola) vi är så lika varandra och kan till och med prata på våra språk med varandra haha! Nej jag har inte lärt mig tyska haha utan hon kan danska hehe. Det var en sån sjuk känsla att få prata svenska igen face to face med någon!! Dock pratar vi engelska mest och säger bara ibland några ord på våra språk. Vi satt ute på en bänk vid elden till midnatt och bara pratade, så skönt. Ni anar inte hur mycket man saknar att ha någon i sin ålder som man känner och kan prata om vardagliga saker med. Ja okej det var tredje gången vi träffades men det känns verkligen som att vi känt varandra mycket längre och jag är så glad att vi träffats! Pratade ju självklart även med de andra och alla är så trevliga och det gjorde en lite lugnare att ha träffat några innan skolan börjar. Jane var också här och hon är så gullig och har erbjudit mig att äta lunch med dem i matsalen. Det är verkligen en stor grej här i Usa. Så roligt haha! Idag tog jag sovmorgon och har bara tagit det lugnt här hemma. Det är ju "labor day" och alla är lediga. Skypeade och gick i pyjamas halva dagen och på kvällen grillade vi världens godaste kyckling och Brandon kom över ett tag. Har precis tagit en dusch och ska försöka sova nu. HIGH SCHOOL IMORGON. Dör. Panik. Vet inte vad jag ska göra. Jag kommer vara helt lost. Skolbussen kommer 7.20 imorgon, alarmet står på 6.00. Skolan slutar 14.45 och jag har träning 15-16.30. Så vi hörs imorgonkväll om jag överlevt.Håll alla era tummar för mig är ni snälla, behöver det. Usch, måste sluta tänka att allt kommer gå dåligt. DET KOMMER GÅ BRA ELLINOR.