Julklapp till mig själv

Om ni undrar varför uppdatering helt plötsligt blivit 1000 gånger bättre så är det för att jag har den här filuren nu! 

En ipad mini retina! My love 

Christmas day

7.30 kom kyra och Diam in överlyckliga för att det äntligen var dags för julklappsöppning! Dom har tjatat i många dagar nu och tårar har varit inblandade haha, lite brist på tålamod ;) Jag vaknade upp redan klockan 6 typ och kunde inte somna om...kände mig som ett litet barn igen! Väckte Nicole och Dave och vi satte igång med julklappsöppnandet. Så mysigt att öppna på morgonen i sin pyjamas. Fick världens bästa julklappar. Den bästa var en riktig varsity jacket med mitt namn, skola, maskot och i efterhand kan jag lägga till sporter. Blev så glad och hade ingen som helst aning att jag skulle få en! Hade planerat att köpa en innan jag åker hem så det var helst perfekt! Fick även hur många andra saker som helst i min strumpa och av tomten. Senare på dagen kom Nicoles pappa, Katherine, Josh, Shawna och Jon och vi åt stek. Så mycket bättre än svenskt julbord hehe! Men saknade såklart mormor och mammas köttbullar och revbensspjäll. När alla hade åkt hem kollade vi på två filmer. Senare låg Prince som varit sjuk ett tag, och skakade med uppblåst mage och Dave åkte in med honom till emergency vetrinären. Vi visste inte om han skulle komma hem igen så om det var fallet sa vi hejdå till honom och kvällen avslutades med tårar. Han fick stanna över natten medans de gjorde massa tester. Nu några dagar senare efter flera vetrinärbesök och tester vet vi nu äntligen vad som är fel! Han har problem med tarmarna men som tur är går det att lösa! Bästa nyheterna på länge. Älskar min lilla Prince så mycket, vet inte vad jag skulle göra utan honom. 
Hoppas ni hade en fantastik jul. God jul på er älskade familj och vänner! 












Fick världens finaste halsband av mina host parents. Citatet är ett adoptionscitat. 

Mamma och pappa skicka två berlocker. 

Julklapp från världens bästa vän. 

24 december

På svenska julafton pratade jag med min kära familj där hemma och hörde hur alla var supertaggade för Kalle. Kollade några delar på youtube med Kyra och Diam, tills de tyckte att det var tråkigt för att det var på svenska haha. Vi åktr sedan till Nicoles pappa för lite julfirande där med Nicoles syskon. Åt jättegod mat, gosade med valpar och fick fina paket. Ett mycket trevligt besök! På kvällen åkte vi till The Vincke's årliga christmas party som alltid är på Chrismas Eve. Hur mycket folk som helst! Shelby och Paige som går i min skola och som jag sprang cross country med är även mina kusiner här så de var där och en massa andra trevliga släktingar. Herregud om ni visste hur stora alla släkter är här. Jag skojar inte när jag säger att alla på skolan är släkt med varandra och alla heter samma efternamn haha, så är livet i en liten stad! Kom hem vid midnatt nöjd, förväntansfull och glad, hoppade ner i sängen efter att ha lagt fram kakor och mjölk till tomten som kommer på natten här och lämar paketen. Stackars barn som inte får träffa tomten på riktigt! Berättade om att pappor och farfar och morfar som köper tidningen varje julafton i Sverige....Det har många skrattat åt! 

 
Zooma in och läs vilka smaker det är. DE SMAKAR EXAKT LIKADANT SOM DE SMAKERNA!!! 


Några av klapparna! Fick även mer godis, body lotions, tvål, scrub o sånt och en plånbok. 

Helgen 13-15 december

På fredagen efter skolan åkte vi upp till Alpena igen för att hälsa på Grandma. På lördagen gick vi till ett christmas party för barn på en bar. Vi träffade tomten och fick paket. Till och med jag fick mitt namn uppropat av tomten!  Alla var väl från 1 år till 8 år och så var det jag! I julklappen låg det en jättemysig tjocktröja. Efter gick vi till Big Boy och åt, macaroni and cheese säger jag bara! På söndagen åkte vi en sväng till Nicoles farmor och farfar innan vi begav oss hem igen. En mycket trevlig helg full av massvis med snö. Snöade konstant i tre dagar typ. Är så sjukt sugen på att åka skidor och snowboard!!! Men blev lite mindre sugen när Catarina berätta att en utbytesstudent precis dog när han åkte skidor.... Usch så himla hemskt. Så kanske ingen skidåkning i år ändå... Ta det försiktigt i skidbackarna alla där hemma! För att inte avsluta inlägget så sorgligt kan jag säga att jag har ätit donkenmat tre gånger den här veckan :)





 

Helgen 7-8 december

På lördagen hade vi vår första bowlingmatch och tjejlaget vann sin! Jag fick även högst poäng, inte dåligt inte dåligt! Efter åkte jag med hela Caroles familj till en kinesisk buffé. Åt jättemycket god mat och älskar Caroles familj, så roliga. Och åh det kom in världens gulligaste gamla par för att äta middag. Caroles mum gick till ägaren av restaurangen och sa att hon ville betala för deras måltid men vara anonym. När vi gick förbi deras bord på vägen ut hör vi att kyparen berättar att notan har det redan tagits hand om och deras ansiktsuttryck var guld värda. "Are you for real? Is their anyone we can thank? I can't believe it." Så himla fint gjort av Lynette. Ska också göra något sådant en dag. Ibland är människor bara så himla fina. 


På kvällen kom Courtney över och vi sov hos Carole. På söndagen följde vi med till Courtneys kyrka på morgonen. Den var jättestor och fullt med människor som sträcker upp händerna och dansar. Så mycket gladare sånger och inte så dystert som svensk kyrka kan vara ibland haha. Alla pratade med varandra och välkomnade oss med gratis smoothie och sa att vi måste komma tillbaka för de vill ha oss där när Jesus och gud kommer tillbaka. En upplevelse minst sagt och kul var det! 



Var även i kyrkan precis innan jul med Caroles familj, den här gången en katolsk. Gillade den andra bättre men det var fridfullt och fint, dock lite annorlunda präst hehe och man kände sig lite lost i alla böner och när man ska niga och stå på knä osv. Men kul att ha upplevt det också! 

Bowling

Sedan Cross countryn tog slut kände jag att jag ville göra någonting annat och Carole bad mig att joina Bowling teamet så varför inte tänkte jag! Har träning 2 gånger i veckan och match 1 - japp det finns turneringar i bowling haha. Älskar alla i laget och coacherna är superhärliga och jag har inte alls ångrat att jag gick med! 
Och har fått höra att jag är en naturtalang hahaha. Vem är det??? Vill vara bra på att rita eller spela fotboll lol. Menmen, kanske ska satsa på en framtida karriär? Både bowling och teater, inte trodde ni det va mamma och pappa? 



Ice storm

Första dagen på jullovet skulle vi ha gått på ett Christmas party men sedan en isstorm som dragit in under natten gjort tusentals utan ström blev den inställd. Vi var en av de lyckliga som bara var utan i några timmar - vissa har fortfarande inte fått tillbaka ström och kan få vänta i flera dagar till! Hade en jättemysig dag med brasa,bok och bästa sällskapet så mig gick det ingen nöd på. 
Allt var och är fortfarande så himla fint när det är som inglaserat av is. Har tyvärr inga bilder på de vackraste träden jag såg när jag var och köpte de sista julklapparna men här har ni några! De första snodde jag av min cordinator och värdpappas kusin. Och min data fungerar inte så ni får lite halvdåliga kort som jag tagit med ipaden på kameran, hoppas ni kan se framför er iallafall hur fint det är! 






Den här är snodd av min kompis Ashley!

Drama

Har glömt berätta att jag har fått en roll i skolpjäsen! Vi gjorde audition och fick sjunga och läsa repliker, trodde att alla som ville skulle få roller haha men tydligen var det inte så så jag måste ju ha gjort helt okej, blev jätteglad! Alla människor i dramaklubben är hur underbara som helst så det här kommer bli ett par roliga månader framöver. Vi har föreställning den 14, 15 och 16 mars. Föreställningen vi ska görs heter Totally 80 awesome och är en musikal om kärlek och gäng på 80 talet. Ska bli så kul!!! 



Snow day

I fredags som skulle varit vår sista skoldag för i år vaknade jag upp till ett sms från Nicole där det stod att jag kunde fortsätta sova. En bra start på dagen! 250 skolor var stängda pga av is och snö. Vi bakade kakor och humöret var på topp - ska ta med mig Snow Day hem! 









Julfina



Hade fortfarande samma nagellack sedan homecoming hehe och naglarna var så sjukt långa så i måndags fick både jag och Nicole nya och julfina naglar!


Choir concerts

Har haft 3 körkonserter nu inför julen. Den första var i stadens lilla kyrka under "Candle Walk". Då är det ljus längs huvudgatan och olika aktiviteter. Jättemysigt. Den andra var i ett shopping mall och vi behövde bara gå på rn av våra lektioner, sjunga i 20 min och sen shoppa, asvärt. Åt världens godaste lunch också, som jag fick gratis för att deras kortmaskin inte funkade med mitt kort haha. Den tredje konserten var i skolans aula. Julstämningen var på topp och det snöade/regnade så alla hoppades på en snow day dagen efter. Älskar Choir! 














American moment

I förra veckan när jag var och kollade på Saras basketmatch kastade Aaron fram en basketboll till henne där han frågat om hon vill bli hans flickvän, hur gulligt??? Sara är så rolig och blev så embarrased och nickade bara och sprang ut till omklädningsrummet medans alla vi i publiken klappade händer och tjoade haha. De är verkligen sötaste paret någonsin! Tyvärr har jag ingen bild på dem just nu, får visa er senare! 

30/11-1/12


På lördagen gick jag med min liason (kontaktperson), hennes sons flickvän, Carole och Jenna på bio och såg Hungerspelen igen. Ännu bättre den här gången! Efter åkte vi till Frankenmuth, det är den tyskinspirerade lilla staden 35 min härifrån. Där gick vi på julmarknad, köpte brända mandlar, kastanjer och fudge. Köpte även lite julklappar. Sedan mötte vi upp Caroles värdfamilj och åt på restaurang. Efter det åkte vi till Bronners, den stora julaffären här. Spenderade 3 timmar och mycket pengar där... Men det var det värt. Mitt rum är så mysigt nu! Vi gick även till den lilla kyrkan där låttexten Stilla natt finns på massa språk. En jättemysig lördag! 










På söndagen tog Dave och Nicole med mig till Daves brorsa Jon för att skjuta handgun. Asläskigt men jätteroligt! Fick in några träffar ;) Sedan åkte vi och köpte julgran. Vi åkte ut till ett fält på ett flak efter en traktor och högg vår egen. Vi drack varm choklad, åt munkar och Kyra och Diam red. Såhär vill jag att köpa gran ska vara i Sverige också! 













23-24 november

Helgen efter var det dags för semi-final för fotbollslaget. Jag och några tjejer åkte till Greenville som ligger ca 1.5 timme härifrån. Kläddee mig i 191020 lager, det var typ snöstorm och sviiinkallt. Men det gjorde inget för jag fick träffa min älskade Edward!!! Skolan vi spelade mot var hans värdmammas gamla skola så de  hade också åkt dit. Det var ett såntdär film moment ni vet när två personer springer mot varandra och kramas <3333 Kändes så sjukt att vi är mitt i ingenstans i Michigan i Usa tillsammans. Världens bästa dag med världens bästa människa. Dock förlorade vi och det innebar alltså ingen mer match för New Lothrop. Lite sorgligt. Kommer sakna det! Stämningen och school spiriten på matcher är så rolig. På kvällen åkte jag och Nicole och åt drive-through middag och såg hungerspelen. Herrejävlar va bra den är. Sett den ytterliggare en gång redan. Kunde den här lördagen blivit bättre? 
Den här helgen var Dave uppe i Alpena och jagade och han fick ett råddjur! Den har hängt i garaget ett par dagar nu och den stinker haha. 
 
På söndagen var jag på skolans teater som bla Carole var med i. Hon hade fixat bästa platsen, längst fram i mitten mohaha. Pjäsen var jättebra och jag tror jag ska vara med nästa år! 
 

Hunting 15-19 november

Nicole hämtade mig i skolan vid 1-tiden och så begav vi oss plus hundarna norrut mot Alpena! Nicole är uppvuxen där och hennes mamma och andra  släktingar bor där. När vi kom fram efter ca 3 timmar packade vi ur sakerna i hennes mammas hus och väntade på Josh och Shawna (Nicoles brorsa och flickvän) innan vi åkte iväg för att äta middag. Efter middagen åkte vi till en bar där vi spelade biljard och hade det hur kul som helst! Älskar dem här människorna. Gick och la oss runt 12-tiden och det kändes när alarmet ringde innan 5...Men jag var taggad så det var inte alltför svårt! Innan 6 var vi uppe i blinden och väntandet började... Der blir ljust runt 7 och det var svårt att hålla ögonen öppna när det var mörkt hehe... Somnade till några gånger ;) Första dagen såg vi några stycken rådjur men dem var inte tillräckligt stora för att skjutas. Vid lunchtid åkte vi på en begravning. Tydligen är det väldigt vanligt med öppen kissta här, har aldrig varit med om det förut så det var lite obehagligt....Vid 2tiden var vi ute i blinden igen. Andra och tredje dagen såg ungefär likadana ut minus begravning dårå haha utan bara en lunchpaus. Och träkigt nog minus rådjur... Såg en sista dagen precis innan det blev mörkt, men den var borta nästa ögonblick. Helgen bestod även av bio, såg bad grandpa. Så rolig haha. Fler restaurangbesök och en liten tur i staden och Nicole visade mig hennes skola. Deras maskot är Wildcats, High school musical <3333 Var ledig måndag-tisdag och när vi kom hem fick man den där känsla borta bra emn hemma bäst. Hade en superrolig och mysig helg med världens bästa värdmamma♥
 
Det här rådjuret sköt Nicoles systers son, hans första någonsin!