Address

JAG ÄR SÅ SUGEN PÅ LÖSGODIS JUST NU SÅ DEN SOM SKICKAR DET TILL MIG (ELLER BLODPUDDING) KOMMER ALLTID HA EN SPECIELL PLATS I MITT HJÄRTA. Haha nejmen om ni (hehe hej mamma och pappa ni är världens bästa föräldrar) får lust att skicka över lite godis eller något annat svenskt och fint så upppskattas det!
 
Här är min amerikanska adress:
Lohm, Ellinor
16940 Lincoln Rd
Chesaning, MI 48616
 
Såhär glad och lycklig skulle jag bli om det kom ett litet brev eller paket i brevlådan!
 

29th of August

Meetet gick jättebra! 1 minut bättre än förra loppet så jag känner mig jättenöjd. Nicole, Diam och Kyra var med denna gång och hejade!  Det var fruktansvärt varmt och när jag hade typ 1 km kvar fick jag sådan magkramp att jag var nära på att ge upp. Usch har aldrig haft så ont förut. Men jag kämpade på och tog mig i mål, femte bästa tjejen i vårt team! Köpte även världens coolaste tröja med mitt namn på baksidan haha älskar den. 
Juste! Precis innan vi skulle åka hemifrån så fick vi besök av två eller fler ormar i trädgården. Nicole hatar ormar mer än någonting annat och det blev slaktning. Så sjukt äckligt euuw ryser när jag tänker på det. Men alla är oskadda haha!
Imorgon kommer Nicoles mamma hit, ska bli kul att träffa henne! Vet inte vad som händer mer än att vi kommer få äta alla Nicoles favoriträtter under helgen hehe alla älskar sin mammas mat right? Lördagens planer är att först åka ut någonstans (kommer inte ihåg namnet) för att ta familjefoton och hänga där hela dagen och på kvällen ska jag på bio och se One directions (haha japp) nya film med Jane, en junior på min skola som lade till mig på facebook och skrev till mig, och kompisar till henne. Vi har snackat en del och hon är verkligen hur snäll som helst så det ser jag fram emot! På söndag ska jag på TIGERS GAME!!!! Min första baseballmatch i Amerika!! So excited!!! Vi är så många som ska dit tillsammans så vi har en egen buss och vi åker tidigt på morgonen och ska vara där hela dagen. Ska bli så kul!!  På kvällen har min organisation AFS ordnat en bonfire hemma hos mig där vi utbytesstudenter i närområdet kommer plus några från skolan och mitt XC team. Tror det här kan bli en riktigt bra helg!
 
 
 

Questions

Om ni har någon fråga eller något ni undrar över är det bara att fråga på! 
 I miss you sis

3 weeks

Idag har jag varit i Usa i 3 veckor. Tiden har gått så snabbt att just nu känns det som att året kommer vara över när det precis börjat. Jag har det så bra här och trivs himla bra. Har redan fått uppleva så många amerikanska saker och träffat så mycket intressanta människor. Jag har hunnit komma in i språket mer och kommer på mig själv många gånger med att tänka på engelska. Jag har på tre veckor fått en till familj och ett hem där jag känner mig trygg och hemma. En sak jag funderade mycket över innnan jag åkte var när jag skulle kunna gå till köket och ta vad jag vill, och där har vi det! 3 veckor. Endast 3 ynka veckor för att få tillbaka lite av den där tryggheten man lämnade när man steg på planet på Arlanda.
Igår kom Kyra till mig och gav mig en kram och sa, 
- I love you and you are my big sister and I don't want to be without you. 
Då kände jag verkligen att jag kommit rätt och att det här året kommer bli så bra. Jag älskar min familj här efter 3 veckor, tänk då efter 11 månader. Och oavsett vad som händer under året så har jag dem och det betyder mer än någonting. Känns så konstigt att jag för en kort tid sedan aldrig träffat dem. Fattar ni hur sjukt det egentligen är att man bara lämnar allt och alla man har och älskar och flyttar in i främlingars hem i ett främmande land? Har ännu inte förstått att jag gör det här och att det händer just nu. Fortfarande känns det lite som att man svävar på rosa moln och är på semester och snart kommer hem igen. Det blir en lång semester hörrni, vi ses om sisådär 10-11 månader. Ta hand om er tills dess älskade familj och vänner.  
 

Keep on going!

Blir så glad när ni kommenterar! Jag saknar er så mycket och vill veta vad som händer hemma och i era liv också, så fortsätt med det!
En bild på mig och min absoluta favorit i hela världen. När jag facetimeade med mamma och hon håller fram mobilen till Nisse och han vrider på huvudet på ett sätt som bara han gör och sen springer till dörren började jag nästan gråta. Det är så sjukt hur mycket man kan tycka om en sånhär liten varelse! 

Tuesday and wednesday

Igår var det varning för storm så meetet blev inställt! Så vi hängde hemma och kollade på serier och satt på älskade verandan och kollade på åskan och regnet som forsade ner och pratade. Nicoles favoritplats är på verandan och det håller på att bli min också! Kollade på youtube klipp på datorn med Diam och Kyra och de vill se på Jacob Black klipp heela tiden. Försökte få dem att se på high school musical eftersom de inte sett dem(!) men dom ville inte det. HUR KAN MAN INTE VILJA DET??? Men fick Kyra att lyssna på en låt iallafall och den gillade hon så någon dag ska jag tvinga dem hihi. Efter middagen tog Dave med oss barn och köpte glass. Tog cookie dough den här gången och jag tycker synd om er som aldrig kommer få smaka glassen från Caboo's. Det var även summer finale av Pretty little liars och jag såg det på en riktig teve under sändningstid i självaste USA. Haha den känslan. Imorse åkte vi iväg tidigt för att göra den årliga school shoppingen som alla här verkar göra! Tog en sväng på Walmart och sedan två olika malls. Herregud vad mycket barnen behöver till skolan här. Förutom skolmaterial har de en lista på våtservetter, plastbestick, papptallrikar, smörgåspåsar, snackspåsar + en massa mer som de måste ha. Jag köpte en tröja från American Eagle, armband  och en träningströja och skolsaker. Köpte även ryggsäck som alla verkar ha i USA. Vi tog drive-thru på Arby's till lunch, det var riktigt gott precis som all snabbmat här haha! Meetet som skulle varit igår blev flyttat till idag men jag skulle till skolan på en orientation så jag fick hoppa det. Imorgon är det ett till meet så kände att det inte gjorde så mycket om jag missade. I skolan var det jag och alla 7th graders och föräldrar haha. Fick mitt skåp och klarade av att öppna det! Kollade var alla klassrum var så att jag inte behöver vara helt lost första dagen (vilket jag säkert kommer vara ändå trots att skolan är liten) och skrev under papper. Och åt goda kakor haha. Skolan verkade jättemysig! Men gud så mycket mer regler än vad svenska skolan har... Det är t.ex förbjudet att pussas i skolan, haha tycker det är så roligt. Ser fram emot att börja och se hur the american school är med hall passes, lunchen, gäng och school spirit! Men är så sjukt nervös att jag kommer dö innan jag ens kommer dit. 6 more days to go!
 
 
 

The weekend

Den här helgen har det varit fullt upp och allt har varit så roligt!! Efter jag fått massa vitaminer blev jag frisk, ascoolt haha! Så då var det problemet löst och vi åkte iväg till ett diper party. Det är som när man fått sitt barn och bjuder över vänner och familj på mat och får blöjor i present. Alla där var jättetrevliga och pratade med en  tjej som var 13 år och hon berättade massa om amerikanska tonåringar och skolan och sånt. Så nu är jag lite förbered inför skolan haha! Efter det åkte vi och lämnade Diam på ett födelsedagskalas och Kyra hos grandmother. Sedan hem en snabb sväng innan jag, Nicole och Dave åkte till ett bröllop! Själva bröllopscermonin hade dom haft tidigare så nu var det bara middag och fest. Det var god mat och trevlig och avslappnad stämning. Höjdpunkten var när Dave, hans brorsa och en kompis till dem dansade och skojade omkring. Asså åh vad jag tycker om dem och jag har aldrig skrattat så mycket! 
Somnade vid 2 och gick upp kl 8 för att en timme senare åka med Brandon på hans motorcykel tillsammans med 6 andra motorcyklar på en heldagstur! Vi åkte runt "tummen" av Michigan. 230 miles sammanlagt och 1 mile är 1.6 km, så ni kan tänka er hur ont i rumpan man har efter en sån tur haha! Men det var så värt det!! Vi stannade vid en strand, åt lunch på en äkta amerikansk hamburgerestaurang och på hemvägen ett stopp på en bar. Hade så roligt hela dagen och är så glad att han tog med mig! Även om mamma och pappa är lite skeptiska till motorcykelåkande haha, ni kan vara lugna jag ska inte dö! När jag kom hem vid 6 fick jag grillad kyckling till middag, så gott! De har sina egna kycklingar som de slaktar, hur coolt? Efter lite tevetittande somnade jag och sov gott innan klockan ringde imorse och det var dags för träning igen. Under dagen har jag skypeat med massa av mina favoriter här hemma och jag saknar er alla så himla himla mycket. Imorgon har jag ett meet igen med cross countryn, så håll tummarna! Vi hörs puss och kraaaam. 
 
Den gula markeringen är vägen vi åkte! 

24th of August

Godmorgon! Vaknade för ett tag sedan men ligger fortfarande i sängen, har blivit sjuk :( Nyser och hostar hela tiden. Suger. Loppet igår gick iallafall hyfsat för att vara i sådan värme och första loppet ever. Vi åkte även gul skolbuss dit så nu har jag gjort det! Efter stannade vi på Mcdonalds och åt och flera frågade om det var första gången för mig. Hehe nej inte riktigt! Alla i laget är så trevliga och gulliga och coacherna är bäst så känner verkligen att det här kan bli hur bra som helst! Vi har två meet nästa vecka också. Fick skjuts hem med 7 andra så pratade med några fler nya då, supertrevliga! När jag kom hem var Brandon där och vi pratade och spelade sen världens roligaste kortspel!! Det är som bubblan men istället för att göra en bubbla ska man ta en sked som ligger i mitten och det finns en sked mindre än antal personer. Det blir lite slagsmål för det är på liv eller död haha sjukt roligt! Och den som förlorar får en bokstav och när man fått "spoons" är man ute. 
Började känna mig krasslig igår så kröp ner i sängen och somnade nästan på en gång. Idag är det mycket på schemat så hoppas att jag känner mig lite bättre snart! 
 

The last 2 days

 
Hej igen! Iförrgår hade vi fotografering innan vi sprang i 30 grader och strålande solsken. Det är nog det värsta jag gjort. Vi sprang en ny väg som var ute på en rak lång väg vilket betyder noll träd och noll skugga. Trodde jag skulle dö helt ärligt. Men jag gjorde det! Och coachen sa att det är 7 tjejer som springer varsity (de bästa) och jag är en av dem! Känns lite konstigt eftersom jag inte tränat på typ 4-5 månader haha men det är kul! Efter åkte vi till grandmother och badade i poolen och mös med kattungen. Dör vad söt den är.
På kvällen kom min liason (kontaktperson) Tammy och hämtade upp mig så åkte vi hem till henne och jag träffade hennes man, son och hans flickvän. Och självklart hunden också, ALLA har hund här! Sedan tog vi bilen till en stad som heter Frankenmuth och är tyskinspirerad typ. Vi åt middag på en restaurang som heter Tiffany's och det var jättteroligt och mysigt! 
Igår var jag på träning igen och på eftermiddagen gick jag på bio med Carole (en utbytesstudent från Schweiz som går i min skola och cross country) och henns värdfamilj! Vi såg Percy Jackson och den var jättebra. När jag kom hem åt jag pizza igen haha gjorde det på restaurangen också men det var såå gott. Sedan kom Brandon, en kompis till familjen över och vi satt ute på verandan och pratade och lyssnade på musik, så trevligt! 
Idag går bussen kl 2 från skolan och då ska laget åka iväg på ett meet. Det är när man springer och tävlar mot andra skolor! Är nervös haha men det ska nog gå bra. Efter ska alla stanna på donken så det blir en belöning! Ska tänka på det under loppet haha. Senare ikväll vet jag inte vad som händer men imorgon blir en fullspäckad dag med diper party, bröllop och Diam ska på ett födelsedagskalas. Ser fram emot det! Ta hand om er, saknar er så mycket.

A beautiful day

Skypeade med mina kenyaner Emma, Ebba och Malin idag och fick en liten lägesuppdatering om internatlivet på svenska skolan i Nairobi. Ni verkar ha det så bra och det är ni så värda men jag saknar er så mycket!! På eftermiddagen åkte jag och Nicole iväg för att rida och det var så himla himla roligt! Vi red ut i en skog och runt en åker på varsin häst tillsammans med två andra tjejer. Nicole är verkligen världens underbaraste människa och gör allt för att jag ska trivas. Är så tacksam för att jag hamnat hos den här familjen. Kommer förhoppningsvis få fortsätta rida och då hos Dave's moster som bor en minut från oss med sina hästar. Det skulle vara en av mina drömmar som jag har haft sedan jag var liten som slår in. Åh är så glad! På vägen hem svängde vi förbi Wallmart och Tacobell. 2 saker avbockade från ställen att besöka under mitt år haha.
 

French buddies

Imorgon börjar min klass tvåan. Eller ja, det är ju inte "min" klass längre (går ju om tvåan när jag kommer hem) och det känns så konstigt att vi inte kommer mötas på hötorget varje morgon. Det är så sjukt att jag för ett år sedan inte kände de här människorna. Hur har jag klarat mig utan er innan? Det är så häftigt vad ett år kan göra. Första året på gymnasiet har varit det roligaste i mitt liv och det är tack vare er. Ni betyder så mycket för mig och jag önskar er all lycka i världen. Ni kommer ha så jäkla kul och det suger att inte vara där med er. Och att inte få ta studenten om två år med er kommer vara det jobbigaste någonsin. Men jag hoppas att ni inte glömmer mig och så ses vi snart. I love you so much guys. ♥
 
(Saknas några på bilden)
 
 

20th of August

Idag sprang vi på tid, och det gick super. Nu känns det som att man har lite mer koll på vad folk heter och kan småprata lite, skönt! Imorgon är det senare träning för då ska vi ta foton. Askönt med sovmorgon haha. Efter practise gick vi in i skolan för att välja mina ämnen. För Afs måste jag ta English och American history. Så 2 av 6 ämnen är obligatoriska men resten fick jag välja fritt mellan.
1st: Accounting/Personal finance. Det här verkar kul och det är vad Nicole gör varje dag så hon vill gärna hjälpa mig!
2nd: Choir. Kör, sjunga är kul och inte så ansträngande haha!
3rd: US history
4th: English 12 (Seniornivå)
5th: Psychology. Har alltid tyckt att det verkar intressant och spännande, hoppas det inte är för svårt!
6th: Intro business/Adv computer application. Hur man startar ett företag osv första semestern och andra är det mer om att arbeta på datorn. Det verkar roligt och inte allt för svårt hehe.
 
Så mamma jag vet att du kommer tycka att det var synd att jag inte valde matte men det ska bli SÅ skönt med ett års paus. Lovar att jag ska ta igen det när jag kommer hem! Inget No-ämne heller vilket känns fantastiskt!! Och ska bli ganska skönt att slippa hatspanskan också... Franska hade jag velat ha men det har dom inte och spanskaklasserna är fulla. Kommer hamna efter, speciellt i franskan menmen det går nog bra!
 
Skolan börjar 8.00 varje dag och slutar 2.45. Skillnad från senaste året, mina älskade sovmorgnar alla dagar utom torsdagar haha. Lunch har jag efter 4th hour, 12-12.31. Asså det är så kul med tiderna här, kolla på schemat så förstår ni!
 

19th of August

Hej därhemma! Träningen imorse gick super, 5 km igen och körde lite styrka på gräsmattan när jag kom hem. Igår åkte vi till Nicoles pappa som bor 40 min härifrån och åt middag med lite släktingar, lika trevligt som alltid! Och juste, gosade med valpar som var 10 dagar, smälte lite. Måste måste ha en valp nu. 
Idag kom vi hem efter en shoppingtur med Nicole och Clara vid middagstid. Så kul att träffa Clara igen och prata och gå till Victoria secret som vi längtat till haha! Nicoe förstår inte grejen med VS hysterin hehe... Köpte ett par trosor och ett par yogaboot pants som jag velat ha länge. En t-shirt från American Eagle och ett par träningsshorts från Nike (så sjukt varmt på träningen i långa byxor när solen gått upp) fick även följa med hem! 
Efter middagen åkte vi till Dave's mamma och badade i hemmes pool. Imorgon ät det practise som vanligt och sen på kvällen ska vi rida! Så taggad! Borde sova nu, puss!
 

18th of August

Hallå! Idag är det söndag och det har varit en rolig helg som vi spenderat på Blueberry festival här i grannstaden Montrose. Det har varit flee market, tivoli, parad, skönhetstävlingar och massor av mat och godsaker. Så mysigt! I fredags var vi och åt middag på baren som ligger två hus från oss, MUMS. Hela stället är jätteamerikanskt! Igår åkte barnen till sin grandmother och sov över så idag tog vi sovmorgon och jag har skypeat med pappa och Kasper. Jag saknar er guys!! Åt nyss bacon och amrikanska pannkakor med blåbär i, såå gott. Igår åt vi crepes med äppel och kanelröra typ, helgfrukosten Nicole gör är världens bästa! På vardagarna ärter de inte frukost så då tar jag själv typ mjölk och flingor men på helgerna då ni!
Imorgons planer är först practise på morgonen och efter det ska jag och Clara (den tyska utbytesstudenten som bor 15 min ifrån mig) åka till ett mall och shoppa!
 

Dream catcher

Fick en drömfångare av Kyra, har alltid velat ha en and now I got one!


Något för dig mamma?

 
Sådana här sitter lite överallt här i huset i eluttagen. De har någon vätska i sig som sprids och som gör att rummen doftar haha! De här tre olika har tre olika dofter. Ugglan sitter i mitt rum och jag kan inte komma på vad det är för lukt men jag älskar den!
 

Cross Country

Många av er frågar vad Cross Country är och det är terränglöpning! Så vi springer i olika terräng och olika distanser. I det här laget kan du välja om du vill tävla eller inte men alla är alltid där på tävlingar för att heja på lagkamraterna. På träningarna peppar alla varandra hela tiden och coacherna är tydliga med att vi gör det här för att det ska vara kul och man ska bara slå personliga rekord. Känns så bra!
 

16th of August

Godkväll! Och godmorgon Sverige! Igår på kvällen åkte hela familjen och kollade på Dave's softballmatch, det var jättekul och trevligt! Efteråt grillar alla korv och hänger så mötte många nya härliga människor.
Imorse var det dags för practise igen (den börjar 8 varje dag!!) Vi sprang 5 km och det gick jättebra! Pratade med lite nya idag och alla är så snälla så. Samåker även med en tjej som bor två hus ifrån oss, hon är 3 år yngre men vi springer i samma lag, jättesöt tjej. Cross countrylaget är ju från 7th grade till 12th grade så det är blandning av alla åldrar, killar och tjejer. Kul! Efter träningen körde jag lite styrka mohaha mina ben hurts just nu och jag kommer inte kunna kliva ur sängen imorgon och definitivt inte springa kl 8 på morgonen....håller tummarna att vakna utan att känna någonting alls! Under dagen har vi varit på biblioteket här och åt lunch på subway. Annars har vi legat ute på gräset och läst. Det varma vädret börjar komma tillbaka! Skypeade med världens bästa tvilling idag, min host mum sa att hon såg ut precis som mig haha! I miss you sis.
Imorgon ska vi på Blueberry festival som är i grannstaden Montrose. Tydligen så finns det världens godaste bakverk som heter "elephant ears" där, mums ser fram emot det!  
Vi hörs!
 

First practise...

Done! Har varit på min första cross country träning imorse och det var så kul! Coacherna var hur underbara som helst och jag träffade två andra utbytesstudenter och pratade med några seniors och juniors. I laget är det 7th grade to 12th grade! Jag sprang med två av the team captains haha och jag hängde med, kändes bra! De sa att min engelska var jättebra och att tidigare utbytesstudenter inte brukar kunna prata alls, så det var kul att höra! Förstår ju allting alla säger men är lite nervös och blyg inför att prata själv men idag bestämde jag mig bara för att prata på and see, it went really well! 
 

Right now

Efter middagen spelade jag och Diam fotboll och när det var läggdags för honom och Kyra har jag, Dave och Nicole kollat på Gold rush och So you think you can dance. Har aldrig sett så mycket på teve som jag gör här haha! Klockan är snart elva här och alla har gått och lagt sig. Jag ligger och kollar på älskade Disney channel. Imorgon ska jag upp vid 7 för klockan 8 är det practise. Usch är så nervös, aja hoppas det går bra. Godnatt alla därhemma!


13th of August

Tog sovmorgon idag och gick upp lite innan 10, så skönt! Sedan dess har vi bara chillat här hemma, hade huset för mig själv ett tag när de åkte iväg på ärenden. Åt lite lunch och såg ett avsnitt av pll. Nu kollar vi på twilight, de älskar den haha! 
Igår åkte vi till en kiropraktor de brukar gå till, åkte till djuraffären och jag skypeade med my lovies Carro och Nathalie. Kändes så konstigt att prata svenska! Men det var skönt och Kyra och Diam satt brevid hela tiden och ville översätta på google translate haha. Åt en av deras favoriträtter som heter pigs in a blanket till middag, så gott! Efter det   beställde jag och Nicole ett simkort till min mobil och Kyra åkte till en kompis. Då åkte resten av familjen och köpte glass i världens sötaste glasskiosk. Åt snickersglass, VÄRLDENS GODASTE. Åkte hem och hoppade studsmatta, dom vill hoppa heeela tiden så kommer hem vältränad! På kvällen satt jag och Nicole uppe och såg på teen wolf och teen mom. Sen kröp jag ner och kollade lite mer på serier och teve haha, älskar att ha teve vid sängen. Och pratade med bästa bög, tack att du är uppe när hela Sverige sover! 
 

11th of August

Idag stod klockan på åtta och vid nio åkte jag och Nicole iväg för att först handla mat och sen köpa träningsskor. Vi var tillbaka vid 11 och började då med matlagningen inför kvällen. Jag bakade chokladbollar och under tiden spelades Wake me up på radio, kändes som hemma!
Sedan åkte jag och Dave till hans brorsa Jon för att köra soft air gun krig! Det var jag, Dave, Jon, deras brorsa Chad och Jons granne som klädde oss i kamouflagedräkter (jag fick låna en grannes som man ser ut som en buske i haha) och delade upp oss i lag och gav oss ut i skogen, Det var så sjukt roligt!!! Låg gömd bakom buskar och träffade faktiskt motståndarna! Det trodde ni inte va? ;)
Efter några omgångar var det dags att åka hem igen och då var Kyra och Diam tillbaka. Vid fem kom massa släkt och vänner över på welcome party för mig och vi åt, spelade massa kubb (alla älskar det här!) och just had a good time. Alltså jag älskar typ redan alla de här människorna! Alla är så öppna, coola och intressanta. Nicoles brorsa tog även med mig på en tur på hans motorcykel och det var en sjukt mäktig känsla! Fick även många fina välkomstpresenter så som baseballhandske, en krans, pengar, presentkort och en shoppingtur, hade inte förväntat mig någonting alls!
Så idag har varit en händelserik dag med många nya upplevelser. Tänk om alla dagar vore såhär! Och juste mamma du som älskar mat, idag åt jag pumpkin pie, så gott!!


Cross country

På onsdag ska jag på den första cross country träningen! Det ska bli jätteroligt och jag är taggad på att komma igåg med träningen igen! Så idag var jag och Nicole och köpte springskor. Så pappa du borde bli glad nu!


10th of August

Idag har varit världens mysigaste dag! Hela dagen fram till fem hängde vi här hemma. Skrev ju förut att jag och Nicole skulle åka iväg men planerna ändrades så vid fem blev Kyra och Diam upphämtade av deras grandmother för att stanna där över natten och jag, Nicole och Dave skulle gå på bio. De började gråta för att jag inte skulle åka med, så någonting måste jag ha gjort rätt här iallafall haha! Så söta. Bion låg ca 20 min bort och pappa du skulle älskat den. Det fanns en bar innan där man köper drinkar att ha under filmen! Det var Nicoles favorit haha! Jag beställde en pepsi och den var huuuuge. Everything´s bigger in America ;) Vi såg den nya Wolverine, den var bra men inte lika bra som de andra X-men filmerna! Vi var tillbaka vid halv tio och vid elva tände vi bonfiren och Dave's brorsa kom, världens roligaste människa! Han hade köpt en ny bil som han visade och erbjöd mig att köra men jag vågade inte hehe, den var så fin haha skulle förstört den så fort jag satt mig bakom ratten Vi spelade även ett amerikanskt lawngame som jag nu glömt namnet på. Ända fram till halv ett satt vi vid elden och pratade och jag har verkligen kommit till den bästa familjen man kan komma till. De är så roliga, mysiga, sociala, snälla och välkomnande.
Morgondagens planer är att åka till mataffären och mallet med Nicole och sedan fixa allt inför the welcome barbeque. Och juste, jag ska få skjuta! Dave's brorsa Jon lovade att lära mig. Det ska bli spännande att se hur det går! Ska upp tidigt imorgon¨och klockan är tjugo över två här så jag borde sova, vi hörs snart igen!
 
 

Yesterday - 9th of August

Igår vaknade jag vid åtta och så fort jag klev utanför dörren var Kyra och Diam där och sa godmorgon och ville gå ut och hoppa studsmatta, haha inte en lugn stund med de två! Men innan det så var det dags för den första frukosten i mitt nya hem. French toast och bacon! MUMS. Efter lite hoppande, tevetittande och sminksession haha gjorde vi oss i ordning för bröllopet. Dave behövde jobba så det var jag, Nicole, Kyra och Diam som åkte till kyrkan. Det var en kul upplevelse! Bröllopet var katolskt så det var mycket upp och stå, böner och sådant, kände mig lite borta och visste inte alltid vad jag skulle göra så jag försökte härma alla andra haha. Efteråt var det lite smått och gott utomhus och jag träffade några av deras släkt och vänner. Det var blå himmel och strålande sol och sjukt varmt! På eftermiddagen åkte vi hem och Kyra och Diam visade mig hönsen och tuppen och vi matade dem och klappade och gosade med dem, visste inte ens att höns kunde va keliga typ! Till middag blev det rådjur (den de jagar varje år under hunting season ger mat hela året!) så himla gott! Nicole älskar att laga mat och hatar Mcdonalds och annan skräpmat haha bra för mig. Hon köper även alltid organisk mat, så på den här biten är de inte som den stereotypa amerikanen! Efter middagen gjorde Dave ett kubb för han ville att jag skulle känna mig som hemma, hur snällt?? Så det fick jag lära dem att spela och det älskade det! Innan vi gick och la oss spelade vi wii, spelet just dance. Askul haha och den här familjen är så rolig! Innan jag somnade kollade jag ett avsnitt på pretty little liars, måste ta igen alla avsnitt på fjärde säsongen som jag missat! Efter det somnade jag som en stock. Trots tidsskillnad och massor av nya intryck har jag inte känt mig alls så trött som alla förberett mig på, hoppas det är ett bra tecken!
 

10 augusti

Var för trött för att blogga igårkväll så senare kommer ett inlägg om gårdagen!
Nu är klockan halv två här och vi har hoppat studsmatta, ätit lunch och planerat lite! Herregud vad det kommer vara fullt upp varje helg. Det är bröllop, baby showers, födelsedagar, kanotutflykt, baseballmatch, hälsa på släktingar och festival. Och en av deras kompisar gifter sig på halloween och alla ska vara utklädda. Så himla roligt!!! Nu ligger jag i soffan med gosigaste hundarna i knät och snart ska jag och Nicole åka och shoppa, gå på bio och handla mat inför imorgon, då är det min welcome barbeque! Och ikväll ska vi ha en bonfire! Love the American life! 
 

The house

Här är några bilder på huset och omgivningen! Det är så himla fint och mysigt! det ligger i ett litet område, New lothrop och än sålänge har vi bara varit i kyrkan som låg väldig nära så jag har inte sett så mycket av lilla staden än! 
 
 
 
 

Första dagen

Godmorgon!
Vaknade för ett tag sedan och ska snart gå upp, är så sjukt kissnödig hahah. Undrar vad jag får till frukost, igår såg den ut såhär. Welcome to America!


My room

Älskar mitt nya rum!  Nicole hade fixat en korg som stod på nattduksbordet med massa body lotions, scrubs, parfym och allt sådant som en välkomstpresent, hur snällt? På sängen låg ett välkomstbrev och hon har köpt ramar och ett fotoalbum, det är så mysigt och jag vet att jag kommer trivas här! Har även världens mysigaste heltäckningsmatta haha typical american!
 
 

När jag stod i badrummet och borstade tänderna kom Kyra in med de här två och gav dem till mig från henne och sa att hon är så glad att jag äntligen är här, dog lite vad fina barn är!

Goodbye Sweden

Vaknade efter några få timmars sömn och tog en dusch och åt lite frukost. Tänkte att "det här är sista gången på ett år som jag duschar hemma, sista gången jag äter frukost" men man förstår det inte. Det känns så konstigt och overkligt. Jag sa hejdå till Magnus och kramade Estelle för sista gången, förstod det fortfarande inte. På Arlanda stod vi länge i kö men det gjorde ingenting alls, Nathalie, Kasper, Carro, Julle,  mamma och pappa var med mig så jag ville inte att tiden skulle gå. Efter många tårar och kramar  var det dags. Att vända sig om och veta att du lämnar människorna bakom din rygg för ett helt år är det jobbigaste jag varit med om. Och fortfarande kunde jag inte förstå att allt var på riktigt.
 
 
I säkerhetskontrollen mötte jag Edvin som är en annan AFS-student som också skulle till Chicago! Sedan mötte vi de 6 andra vid gaten och vi klev ombord. Vi satt alla samlade så det kändes jätteskönt och alla är hur trevliga som helst! Såg på film och sov nästan hela resan så den gick oerhört fort. Så efter lite mer än 8 timmar landade vi i Chicago. Det var 31 grader och strålande sol, kände mig så dum i mina jeans och alla lager av tröjor och jackor...Immigrationkön var lång men det gav oss tid att prata om allt som väntar oss så det var inte alls farligt! Vi möttes av AFS och lämnade vårt bagage och gick och köpte mat på donken. Första hamburgaren i Usa check!
 
Efter att ha mättat magarna sa vi hejdå till två av oss svenskar och vi andra begav oss till ett uppsamlingshotell. Där bjöds det på mat och vi träffade många andra AFS-studenter från världens alla hörn. Efter mer mat och fler timmar klev jag och Joakim tillsammans med ett fåtal andra studenter på en buss som skulle ta oss till Detroit. Resan tog 6 timmar(!!!) och bestod av prat, sömn, prat, sömn, ont överallt, försök till sömn osv, ni förstår! Klockan 1 amerikansk tid var vi äntligen framme på hotellet och jag och två tyska tjejer fick vårt rum och efter lite information slocknade vi. Jag hade fortfarande inte förstått att allt var på riktigt.
 
 
Idag under dagen har vi fått mer information om det kommande året och på eftermiddagen var det dags att bli upphämtade av värdfamiljerna!
Min familj kände jag lätt igen när det klev in i lobbyn och vi kramades och redan då kände jag att det här kommer bli så bra! Jag sa hejdå till de 12 andra studenterna och jag och Clara (ena tjejen från Tyskland) bestämde att vi snart skulle ses igen eftersom att vi kommer att bo hyfsat nära varandra! Sedan åkte jag och min familj till restaurangen Red Lobster för att träffa Daves stepsister och stepmum och äta middag tillsammans. Åt världens godaste shrimps och allt kändes så amerikanskt! Efter det åkte vi till en liten marknad och kikade runt för att sedan åka till det som ska vara mitt hem för ett år. Så fort vi kommit ur bilen ville Kyra och Diam visa mig allt. De är världens sötaste ungar! Och hundarna, katterna och chinchillan är det gulligaste jag sett, de är så lekfulla och keliga. Även hönsen och tuppen kan man klappa! Vi hoppade studsmatta, plockade päron och de fick sina presenter. De älskade allt! Mamma du hade rätt, Diam sover i sin fotbollströja ;) Kyra packade upp alla mina saker, vek alla kläder och hängde upp mina klänningar, hon e ju så söt! Sen ville hon kolla på film med mig och Diam i mitt rum (ja jag har en egen teve!). Nu har de gått och lagt sig och jag och Nicole och Dave har kollat på teve och pratat och nu kröp jag precis ner. Imorgon ska vi på bröllop! Har inte känt av någon jetlag, så skönt! Men måste sova nu för vill vara pigg imorgon, hoppas allt är bra där hemma! Vi hörs snart igen! Goodnight
 

Sista dagen

(SKULLE PUBLICERATS IGÅR NATT) Shit panik åker imorgon. Imorse kom Anna hit och åt frukost och sedan åkte vi till mammas jobb och tog kopior på alla papper, pass osv. Några bitar sushi senare åkte jag till Nathalie och träffade Edward, Ebba och Ebba för sista gången. Asså åh världens mysigaste människor vad jag kommer sakna er!
Åkte hem på kvällen och hade kräftskiva med familjen här hemma och nu ligger jag i sängen med Nathalie och min bästa bästa Kasper som landade på Arlanda nyss! Den skitungen har varit borta i nästan 3 veckor och nu ska jag klara mig ytterliggare 50 veckor. DÖ. Under dagen har jag även packat ner mitt liv på 20 kg och det gick väl sådär hehe (förlåt mamma för att jag alltid gör allt i sista sekund). Men nu är det gjort och det känns helt stört. Det är 7 augusti idag och 7 augusti åker jag. DET ÄR FAN IDAG. Vi hörs om några timmar igen! Godnatt för sista gången på ett år Sverige!


Vi ses

Igår var det sista gången på ett år som jag och Emma sågs. Det senaste året har vi setts minst 4 gånger i veckan och jag vet inte vad jag ska göra utan henne. Men skype finns ju och båda åker iväg på äventyr (hon till Kenya) så tiden kommer gå fort! Emma säger alltid "vi ses" istället för "hejdå", Så världens bästa Emma ha nu bästa året i ditt liv och hör av dig så mycket du kan. Hitta din mulatt och ta med honom hem haha och var rädd om dig! Jag älskar dig så mycket. Vi ses snart igen!


Sista dagarna

Kom hem från landet i torsdags och har sedan dess försökt packa men framförallt hängt med världens bästa människor. I torsdags var det humlanhäng, i fredags hade Filippa 18årsfest och igår hade jag och Sofia avskedsfest för bådas vänner. Har haft det så himla roligt de senaste dygnen vilket ger mig ännu mer panik hehe. Men har verkligen försökt tänka bort att jag åker så snart och tagit vara på dagarna så gott det går! Min snygging Agnes från Örebro var även på besök och satan vad jag saknat henne! Blivit fler kära återseende med gamla barndomsvänner och det känns som att tiden har stått still i flera år. Så härligt!
Tack till alla ni som jag har runt omkring mig, ni gör mig så glad och ni anar inte hur mycket jag tycker om er!