Sick

Har varit hemma från skolan i tisdags och onsdags. Och mamma och pappa ta det lugnt, det är bara lite hosta och huvudvärk. Jag överlever! Har fått massa vitaminer och min bästa familj här har tagit hand om mig så väl. Har kollat på serier och filmer, pratat med några av er därhemma och sovit. Så mig har det inte gått någon nöd på haha men ska nog till skolan imorgon. Att missa en dag i amerikansk skola är som en vecka i svensk skola haha! Och imorgon är ju halloween! Fett taggad!
Har haft sällskap av mina favvisar. Dem är så gosiga <333333
 
 

Choir concert

Hade konsert med kören (har kör som ett ämne här) i måndags kväll och det var så roligt! Är lite trött på låtarna vi sjungit varje dag sedan september nu så ska bli skönt att börja med nya haha. Och ännu bättre är ju att det är jullåtar! Är så taggad på allt som har med jul att göra och älskar verkligen julmusik! 
 
 

Cross country

Nu är säsongen för Cross Country över. Känns så sorgligt. Har spenderat fem dagar i veckan i mer än 3 månader med de här människorna. Även om det har varit jobbigt ibland att träna så mycket och med alla tävlingar så har det varit något av det bästa jag har gjort i mitt liv. Och Greg och Vera, våra coacher, är seriöst två av de underbaraste människorna jag har träffat. De är så peppande, inspirerande, glada, roliga och gör det här för att de älskar det. Och de får oss att älska det med.
 I love you guys and I have so much to thank you for. Thanks for always believing in me, even when I didn't. You are amazing and I will miss you so much ♥
You are the best team ever and I love and will miss all of you. Go hornets! ♥
 
 
 

Last weekend and this weekend

Hej! Verkar som att blogga inte är riktigt min grej haha. Här kommer ett inlägg om förra helgen, har en hel del att ta igen! På fredagen hade vi vad som kallas ”Code Yellow”. När det ropas upp i hötalarna måste alla lägga ut sina ryggsäckar och väskor i korridorerna och sen stanna i de klassrummen där man har sin lektion. Poliser kommer till skolan och går igenom väskorna med hundar för att leta efter droger. De gick även igenom elevers bilar. Det var elever som blev utkallade från klassrummen och då vet man att de är in trouble haha. De tog några stycken, oklart hur många och straffet är ca 25 dagars avstängning från skolan. Det var en som fick fängelse men hans föräldrar betalade ut honom haha. Vi fick stanna i klassrummen i mer än en timme så missade historian, haha det gjorde min dag! Det var även "Pink day" då alla klär sig i rosa för att stötta rosa bandet. Alla spelare hade även rosa strumpor på matchen!

Efter skolan hade jag träning och sen åkte jag och Nicole till hennes pappa för att vi skulle skjuta på en skjutbana inför deer season. När vi kommer dit är lockan 6.09 och de stängde 6.00. Otur? Japp. Så vi åkte hem igen och jag åkte till Carole och sedan gick vi till fotbolls matchen. Hängde där med lite människor och vi vann igen! Efteråt gick vi hem till Carole och Jenna med Maddie och Raelynn. Vi kollade på film och pratade, så mysig fredag. Sov där och på lördagen var det dags för Jenna's sweet sixteen halloween party så vi dekorerade och fixade inför det hela dagen. På kvällen åt vi massa got mat, kakor och tårta och dansade. Jag, Carole och Jenna var zombiesjuksköterskor! Efteråt städade vi hela lokalen och åkte hem till Carole och jag sov över den natten också. På söndagen kollade vi på high school musical. När jag kom hem åt vi grillat och kollade på fotboll, älskar söndagar här. Lördagen var även "Sweetest day", det är en mindre alla hjärtans dag typ. Så närjag kom hem på söndagen stod det blommor och ett kort på mitt rum. Har världens bästa familj. I love you all so much <3

 

 

Skolveckan har gått hyfsat fort, ganska mycket plugg men inget jämfört med er därhemma haha. Tycker lite synd om er. Men ta vara på höstlovet nu, här har vi inget! I fredags hade vi AFS halloween party hemma hos oss. Vi dekorerade hela torsdagskvällen i garaget och Nicole lagade massa mat. Vi åt, skar pumpor, lekar och åkte till ett haunted house. Jätttekul att träffa alla igen och halloween och haunted houses är så roligt! Jag var en zombiecheerleader denna gång! Jag och Carole gick och la oss, sov fem timmar innan det var dags att stiga upp 5.40 för att åka buss i 3 timmar till Harbor beach där jag och de 6 andra varsity skulle springa Regionals! Var så trött haha. Även om vi bara var 7 tjejer och 7 killar som skulle springa så åkte hela laget med för att heja och efteråt äta mat. Jag slog mitt pr, sprang på 23.52 så jag var jättenöjd. Men tyvär gick vi inte vidare som lag till States som vi hoppats, vi var så nära!! Men de två snabbaste tjejerna i mitt lag gick vidare, så vi är glada för dem! Jag och Carole kom hem vid 5, dödströtta, åt mat, hängde med min familj och åkte sedan till min liason som är Carole´s host aunt för att fira lite födelsedagar och umgås. Mycket trevligt. Kom hem vid nio, åt pumpakärnor, kollade på film och bara tog det lugnt. Hon sov över igen och vi var fortfarande trötta när vi vakna imorse haha. Hon åkte för ett tag sedan och nu har vi lite folk här för den typiska söndagen, grillat och fotboll! Ha världens bästa höstlov och boka in skypetid med mig nu när vi äntligen kan vara vakna samtidigt. Saknar er!

 
 
Älskar mitt face på alla in action bilder haha ni ska se några andra jag har!
 
Ser flintskallig ut på alla bilder pga av mitt headband hahahah
 
 
 
 
 
 
 
 

 


SVSU and Delta

Idag åkte alla seniors, juniors och sophomores som inte tog några tests till Saginaw Valley State University och sedan till Delta community College för att få guidade turer. Herregud vad sugen jag blev på att plugga på universitet här!!! SVSU hade allt. Eget starbucks, ett litet sjukhs (utan patienter dårå haha) där läkare + sjuksköterskor övar, massa lägenheter, hur många klubbar och sporter som helst, ett megastort sport center med inomhusfriidrottsbana, basketbollplaner, pool, och utomhus stora gootballsfied, you name it. De har till och med en egen polisstation!!! Fattar ni hur coolt?? Kändes som att jag var med i en collegefilm när jag gick omkring mellan de olika byggnaderna, finklippta gräsmattorna, statyerna och dammen. Vi åt lunch (macka med jordnötssmör i en brun papperspåse <333) på bussen mellan SVSU och Delta. Delta såg mer ut som ett high school och inte alls samma collegekänsla. Så om jag skulle välja är valet enkelt! Fick precis en snapchat av Sara som berättade att hon blivit accepted till SVSU!!! Congrats Girl!! Åh vill också.
Efter skolan var det ingen träning för att vi gjorde så bra ifrån oss igår så vi fick a day off. Jag och Carole åkte hem till henne och hängde lite. Sedan dess har jag ätit middag, pluggat och ätit butter fingers för första gången. Alla ni som är i USA, ÅK OCH KÖP!!! Så sjukt gott haha. Har accounting test imorgon wiho. 2 dagar till helg, håll ut.
 
 
 

Made my day

Fick världens bästa sms ikväll. Det var från Carro som skrev "Vi ska till Traverse City". Hon flyttar till sin nya familj på fredag och hennes nya värdmamma är från michigan så under Thanksgiving ska de åka hit. Och Traverse City är lite mer än 2 timmar från mig. Kan ni räkna ut vat det betyder??? VI SES OM 5 VECKOR BWTQHSLDLFWFMXÅFPEK FATTAR NI HUR SJUKT DET KÄNNS ATT SÄGA DET???? 
 

G.A.C

Idag sprang vi det sista league meetet. Det var samma course vi sprang för 5 veckor sedan och den är platt och vädret var också på vår sida, svalt och mulet. Hela varsity teamet slog våra personrekord och det gjorde även många andra. Jag sprang på 23.59! Mitt mål var att springa under 24, got it haha! Det här var s ista meetet som hela laget springer. Nästa är regionals och det är bara för topp 10 (9th grade - 12th grade, middle school har inte regionals eller states) och om vi kvalar vidare till States gäller samma där (eller topp 7, osäker). Så från och med nu är vi bara 20 stycken istället för 60 på träningarna. Det känns så sorgligt. Älskar verkligen alla i mitt lag, stora som små och kommer sakna allt så himla mycket. Tack för den här tiden, I love all of you! 
 

Homecoming hair

 

Homecoming dance

Igår var det dags för den omtalade homecoming dansen! På dagen åkte jag och Nicole till en frisör för att få mitt hår fixat. Blev en vattenfallsfläta med lockar. Blev jättefint och jag blev jättenöjd men kan säga att lockarna redan börjat försvinna innan jag ens hade klänningen på mig. Haha hatar mitt hår ibland haha. När jag var färdig kom Owen, hans syster Aliviva och hans moster och vi tog bilder. Fick en såndär blomma tjejerna har på handleden, kände mig som en äkta american girl då haha. Sedan hämtade vi upp Catarina (den nya utbytesstdenten på vår skola) och vi åkte hem till Jaclyn där de seniors som gick på dansen var för att ta bilder. Dock var vi sena och missade gruppbilderna hahahah fail. Sedan åkte vi några stycken hem till Sara innan vi åkte till en kinesisk restaurang och åt buffe. Mums, det var supergott och trevligt. Sedan hem till Sara igen för att hänga lite innan det var dags för dansen. Dansen var jätterolig men ganska annorlunda från Sverige eller vad man ska kalla det haha. Det var en bra Dj och väldigt (menar verkligen väldigt) mycket grinding.  Det var minst sagt  en upplevelse att se hur amerikanska tonåringar är på sådana tillställningar och vara en del av det haha! Efteråt åkte vi hem en snabbis för att byta om och sedan åkte vi hem till Aaron som hade en bonfire. Mysigt. Sedan åkte jag och Carole hem till mig och imorse vakna vi klockan 12. Hur underbart som helst. Känner mig utvilad idag!
 
 
Här kommer lite bilder, hade inte min kamera hela tiden så kommer troligtvis upp fler när jag fått bilder från andras kameror!
 
 
 

Thursday + Friday

I torsdags på kvällen åkte jag och Nicole på en liten shoppingtur och jag köpte homecomingskor och ett par andra skor.Sedan fixade vi mina naglar på en salong, fick fransk manikyr med lite glitter i och blommor på ringfingret. Så fint! Det är mina egna naglar med gelenagellack på och hon sa att det kommer hålla ett bra tag. I fredags var det sista fun friday med cross country laget och även Mariah´s sista dag här i Michigan, hon flyttade i lördags till Tennesse! Hon var en 8th grader i mitt lag, jätterolig och söt och har även pratat ganska mycket med henne mamma på våra meets. Lycka till med allt därnere,going to miss you!
Killarna hade ingen match på kvällen så Owen kom över och vi spelade det nya just dance med hela familjen och sen åkte vi till ett haunted house. Det är jättepopulärt med spökhus såhär inför halloween, asroligt!!! Det vi åkte till var i en skola och så himla bra gjort. Det var hur många olika rum som helst, ibland behövde man krypa i små gångar och det var utklädda människor överallt som hoppade fram. Läskigaste var när man blev jagad av en man med motorsåg. Och sjukhusdelen. Euw blod och creeps överallt haha. Det kostade bara 5 dollar(???) Sååå värt. Owen tappade sin mobil där inne haha så efteråt fick vi vänta medans dom letade efter den där inne, men som tur var hittade de den! Efter åkte vi hem och kollade på film. Somnade dock efter några minuter haha. Går upp 6 varje morgon och har träning varje dag, inte så konstigt att jag är trött!
 
 
 

Monday and tuesday

Ny vecka. Ganska mycket plugg, men inte så som ni där hemma hehe. Allt är så mycket enklare för varje prov jag har gjort har det varit 4 svarsalternativ. Ska införa det i Sverige också. Hejdå analysering!
Igår ville vår coach att jag vilade min höft för att spara mig inför nästa vecka då vi har ett viktigt meet. Så gick bara igår och idag tog jag tid på de andra på meetet i Mt Morris. Jenna, som är Caroles host sister höll mig sällskap och hon är den roligaste människan någonsin, skrattar nu när jag tänker på henne haha! Känns tråkigt att inte få springa, håller tummarna att min kondition jag byggt upp de senaste veckorna inte försvinner...Har inte sprungit sedan i torsdags och kommer bara bli 2 gånger den här veckan. Men när jag frågade Greg (coach) sa han att det inte är någon fara och att jag ska tänka på alla miles min kropp har sprungit sedan jag kom hit och att lite vila inte skadar!
 
 Här är jag och min 8(7?)th grader buddy!

Love weekends

Nu har jag kommit ikapp bloggningen igen haha så nu till den här helgen!
I fredags hade jag, Carole, Lulu, Sara, Ashley och Nicole movie night hemma hos mig. Killarna hade bortamatch så innan de kom hem åkte vi till Aaron och skrev med gatukritor på hans garageuppfart. "Go Hornets, Good job, Good game" osv osv. När vi kom hem igen åt vi glass med massa goda tillbehör. Vi släckte alla lampor och kollade på Friday the 13th. Mitt i filmen går strömmen och teven stängs av. Det roliga är att det precis hade hänt i filmen också och när jag vänder mig om ser jag en person i en mask precis utanför fönstret som stirrar in. En halv sekund senare ligger jag skrikandes på golvet och då ser jag en annan person komma mot oss från köket. Haha klippet finns på facebook så ni kan höra hur rädda vi blev. Det var Aaron och Owen som hade planerat allting med mina värdföräldrar tidigare under dagen och ja, dom lyckades!! Det var så sjukt roligt haha känns inte som att folk gör såhär hemma i Sverige. Och det läskigaste av allt var att efter dom hade gått och vi satt igång filmen igen ramlar lampan bakom oss ner TVÅ gånger. Det var katten som hade ner dem haha men vi trodde vi skulle dö. Är astaggad inför halloween måste jag säga och jag hade en jättemysig fredagskväll!
På lördagen chillade vi här hemma och kollade på film och åt godis i spöregnet. Älskar såna dagar. På kvällen var jag hemma hos Owen och åt middag med hans familj och kollade på film. En jättetrevlig lördagskväll! Idag sov jag ut och har gått runt i mina älskade yoga pants hela dagen och inte gjort någonting. Brandon och Jon var här och vi åt grillat och tog power naps haha. Brottades även med Diam, värsta träningspasset haha. Nu harr jag försökt plugga lite med det går inte så bra, ska nog äta lite god glass istället. Mums vilken bra ide. Juste, skypeade med Isabella idag! Usch vad jag saknar henne. Usch vad jag saknar er alla idag. Hoppas ni mår bra allihopa. Puss och kram.
 

Bronner's

Glömde berätta om mitt besök på "The world's largest christmas store" förr förra helgen när jag var på det där bröllopet som var utomhus och vi frös ihjäl och gick på bio istället ni vet? För att få lite värme så åkte jag med Tamara och tre av hennes släktingar till Bronner´s för att gå på toa haha. Och då kunde vi ju inte motstå att gå runt lite i den gigantiska affären! Tänk er allting man någonsin kan tänka sig och sedan på en julgranskula. Där har ni Bronners! De har aaaallt. Men för att hinna med allt behöver man spendera en heldag där så de lovade att vi kommer tillbaka snart igen!
Här får ni några av mina favoriter.
 
 
 
 
 
 

Forever

I veckan byggde vi klart ett av garagen här hemma och vi gjorde hand- och fotavtryck på golvet innan cementen torkade. Nicole la upp en bild på facebook och skrev "Ellie will forever be a part of our home now". Hur fint är inte det?

 
 
 
 

Last week's meets

Hade två meets i veckan. I tisdags var det home meet. Var en sekund från mitt pr, så frustrerande! I torsdags var vi i Flint och coursen var på en golfbana. Det var helt öppet och det kändes som att det tog forever att ens komma tre meter. Min favoritcourse är i en platt skog när det är kallt haha. Det här var allt annat från det. Min höft gjorde så fruktansvärt ont också redan i början av loppet och jag var så nära attt sluta hela tiden. Men jag tog mig igenom och var bara 15 sekunder från mitt pr(!). Träffade även Clara som var med sin skola på samma tävling. Har saknat henne! Marc och Michele, två andra utbytesstudenter var också där. Det är väldigt vanligt att utbytesstudenter springer Cross country haha och vi är inga undantag.
 Från och med nu har vi bara en tävling per vecka. Den tanken gör mig glad haha. Älskar Cross countryn men inte själva loppen hehe. Tänk att säsongen snart är över, tiden går fort när man har roligt!

I tisdags @ our home meet.
 

Outdoor Adventures

Ni får hata mig det är okej jag vet att uppdateringen är sämst. Ska göra ett nytt försök från och med idag! Så nu ska jag börja med att berätta om förra helgen.
På lördagen hade min bästa familj planerat en överraskningsdag. Så först på morgonen åkte jag och Nicole och åkte Go kart. Har aldrig gjort det förut och herre vad kul det var! Men jag var lite rädd hehe.  Hade tidigare berättat för henne att jag tror att jag kommer vara en dålig bilförare och nu var det upp till bevis! Körde inte in i något och ingen skadades, I got this! Senare på dagen åkte hela familjen plus Carole ut till Outdoor Adventures där vi hyrde en stuga över natten. Lördagen bjöd på fint soligt väder och vi badade i en pool, spelade minigolf, åt mat och hade det jättemysigt. Jag och Carole tog en promenad i mörkret. Det är nog det jag saknar mest. Mina dagliga kvällspromenader och att kunna gå var man vill. Kändes nästan som att jag var hemma! Vi sov även mer än 10 timmar vilket jag nog inte gjort på år, så skönt, Söndagen däremot spöregnade det så hyra trampbåt, fiska eller cykeltur lockade inte. Så vi får åka tillbaka en annan gång! Älskade stället, det var så vackert med sjön, skogen och stranden. I somras innan jag kom spenderade min familj en vecka där, det skulle jag lätt kunna göra!
 
 

Friday - Homecoming

I fredags var det domino-tema, alltså skolans färger svart och vitt som gällde. Alla lektioner var kortare än vanligt för att i slutet av dagen ha den årliga pep assemblen. Då samlas alla i gympasalen och där presenteras homecoming klassrepresentanterna, kandidaterna för queen and king, de olika sporterna plus att årskurserna tävlar i lekar mot varandra. Så himla roligt!!! Kingen kröntes av förra årets king och drottningen skulle få sin krona på kvällen på fotbollsplanen. Alla tjejer var så fina i sina klänningar. Glitter och glamour var det här! 
Efter skolan var det ingen fun friday med laget eftersom att 2 timmar senare var det dags för homecoming paraden. Så emellan åkte jag och Carole hem till mig och hon hjälpte mig att göra Owens poster. Sedan åkte vi tillbaka till skolan för att möta de andra i "The Us group" för att förbereda inför paraden som vi skulle vara med i. "The Us group" är en grupp i skolan som alla nya elever är med i och lika många "gamla" elever. Vi gör aktiviteter lite då och då för att vi ska lära känna varandra och känna oss välkomna på skolan. En jättebra idé! Paraden bestod av olika "floats" som det heter. Olika sporter, grupper, årskurser och homecoming representanterna och drottningkandidaterna åker i bilar och på flak runt i staden och kastar godis till alla familjer som står längs gatorna. Jätteroligt att vara med! Efter det åkte jag och Ashley hem till Sara och fixade oss inför homecoming matchen. Kvällen spenderades på läktaren med många från skolan. Vi vann med 49-0!!! Och Emily, en av de jag hänger med, blev homecoming queen!!!! Hon va så himla himla fin! Det var en sån mysig känsla när de i mörkret går  på planen i sina vackra glittrande klänningar. 
Efteråt åkte jag och Owen till Jason där hela fotbollslaget plus några tjejer från skolan  var men vi stannade bara en kort stund innan vi åkte hem till Owen. Där kollade vi på teve och jag träffade hans familj. När han skjutsade hem mig följde han med in för att träffa mina värdföräldrar och det slutade med spoons (kortspelet jag berättat om) och TPing. Det är en amerikansk grej som man måste ha gjort minst en gång i livet. Man slänger toapapper i någons trädgård, i alla träd osv. Så ja, hade en väldans bra fredagskväll!